Sunday 9 October 2016

Basics Puer Tea Sample Set (White2Tea)

Jedan od dobrih načina da se sazna nešto više o čajevima je da se proba nekoliko sličnih čajeva jedan za drugim, kako bi se primetile razlike.
Imajući to na umu, internet prodavnica čajeva White2Tea uvela je prodaju trening setova kako za fermentisane tako i za nefermentisane pu-er čajeve.
Moja prva porudžbina od njih obuhvatala je osnovni set sirovog pu-era.
Set stiže lepo zapakovan u bambusovo lišće. U paketu se dobija i igla za odvajanje pojedinačnih listova iz kolača, što je sjajno.
Set se sastoji od četiri kolača, težine 100 grama svaki. Osnovni set nefermentisanih puer čajeva sastoji se od jesenje berbe iz 2014. godine, prolećne berbe iz 2015. godine, Huang Pian čaja (Pu-Er čaj od velikih listova) berba 2014, kao i odležalog čaja iz 2007. godine.
Prolećni čaj je jako rezak. Ako odleži malo duže zna da postane gorak, tako da sam za njega primienjivao kratka, skoro trenutna prelivanja. Najlepša stvar kod ovog čaja su veliki pupoljci koji karakterišu mokar list.
Jesenji čaj ima ukus lešnika. Aftertejst koji ostaje iza ovog čaja je jako sladak, što se najbolje oseća ako se posle šoljice čaja popije gutljaj vode.
Huangpian ima ukus mladog oraha, razlupanog odmah nakon što je izvađen iz svoje zelene opne. Tečnost je opora toliko da suši usta.
Odležali čaj iz 2007 je najinteresantniji u paketu. Tečnost je nešto tamnija od one koju daju drugi čajevi u setu. Rana prelivanja karakteriše ukus oraha, koji se tokom sesije pretvara u ukus livadskog meda.

Sve u svemu, ovo je set čajeva iz koga je moguće naučiti mnogo, kada se konzumira dan za danom. Ipak, vrednost leži više u toj mogućnosti obuke nego u samim čajevima, koji su prilično jednosmerni i nemaju kvalitet potreban da postanu proizvod u kome se uživa samom po sebi.
Naravno, imajući u vidu cenu od 40,00 dolara za 400 grama, priloženu dodatnu opremu kao i besplatnu poštarinu koju White2Tea nudi uz ove setove, više se nije ni moglo očekivati.
White2Tea setove je najbolje kupovati kao zajedničku investiciju nekoliko prijatelja koj žele da načine prve korake u svet pu-erova, čime će sposobnost spoznaje novih stvari koju ovaj set nosi najviše doći do izražaja.

No comments:

Post a Comment